0
0

Bună ziua,

Am o pisică (mascul, 11 ani) cu diagnostic de suspiciune granulom eozinofilic. Simptomele lui constau în lins (mai ales pe mebrul inferior drept și burtă unde deja nu prea mai are blană) și scărpinat din când în când. Îi administrez tratamentul prescris de medicul veterinar care constă în Prednicortone (momentan ia un sfert de pastilă de 20 mg dimineața și un sfert seara), Hepațiale Forte (o capsulă/pe zi), Renal Vet (o capsulă la 48 de ore) și este pe dietă hipoalergenică. Se află pe acest tratament de la sfârșitul lunii septembrie 2021 și până acum medicul veterinar i-a tot scăzut doza de Prednicortone, urmând ca la 2-3 săptămâni să o crească din nou pentru că simptomele reapar atunci când se scade doza, după care iar a scăzut-o și tot așa.

Întrebările mele sunt:

1). Va fi necesar să ia acest tratament toată viața sau există alte medicamente cu mai puține efecte adverse? Înțeleg că pe termen lung acest medicament are efecte adverse asupra ficatului și rinichilor mai ales la o pisică mai în vârstă.

2). Există posibilitatea ca altul să fie diagnosticul? Ce mă sfătuiți să fac?

Înainte de începerea tratamentului, i-au fost făcute analize de sânge. Voi nota aici analizele care nu au ieșit în limite normale exact așa cum ele sunt trecute pe fișă, restul analizelor, inclusiv analize de tiroidă, calciu, colesterol, ALT, ALP, CRE, CK, TB; GLU, P etc., au ieșit în limite normale.

WBC (WBC) – Result 3,32, Unit 10^9/L, Range 5.50-19.50

EOS% (EOS%) – Result 12.96, Unit %, Range 1.00-11.00

NEU# (NEU#) – Result 1.484, Unit 10^9/L, Range 2.320-12.580

Vă mulțumesc!

Oras
București
0
0

Buna ziua

Terapia cu antibiotice (amoxicilina-clavulanata, cefadroxil, sau fluorochinolone), ar trebui să fie întotdeauna încercate empiric, în special în cazurile refractare. In cazul in care nicio cauza de baza nu poate fi stabilita, atunci se poate incerca terapia cu corticosteroizi (dexametazona, methylprednisolone, prednisolon). Corticosteroizii administrati pe cale orala ar trebui redusi ca si doza in zile alternative sau folosite doze reduse atunci cand sunt dati pe termen lung. Methylprednisolonul injectabil nu trebuie administrat mai mult 6-8 saptamani din cauza potentialului de a induce hiperadrenocorticism. Aurothioglucoza administrata injectabil saptamanal pe o perioada de 6-14 sapatamani, poate avea efecte benefice. In cazurile refractare se mai poate folosi clorambucil sau cyclosporina, insa cu monitorizarea valorilor hematologice. Alte metode de tratament includ: criochirurgia, radioterapia, excizia chirurgicala cu laser, adminsitrarea de interferon sau levamisol.

O zi buna

1 raspuns
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras