0
0

Buna ziua,

 

Cele de mai jos reprezinta propuneri pentru dumneavoastra pentru organizarea in viitor a  unor campanii de educare a oamenilor (de la oras si, mai ales a celor de la sat) despre cum sa procedeze in cazul problemelor pe care le intampina cu animalele (ex. caini, pisici) si la cine sa apeleze.

  1. Propun sa organizati intalniri periodice cu oamenii, pe anumite teme medicale dedicate animalelor, de interes pentru oamenii din comunitatea respectiva, cu intrebari de la oameni / exemple concrete de cazuri si raspunsuri de la specialisti (dialog).

Cred ca este nevoie de astfel de intalniri pentru educarea si informarea noastra despre cum tratam animalele in situatiile cu care ne putem confrunta, la cine apelam (ex. Cabinetul Hari Pet), cand apelam la un medic specialist etc.

Sunt convinsa ca astfel de intalniri in colaborare cu primariile / medicul veterinar local, daca exista asa ceva / furnizori de hrana pentru animale / furnizori de medicamente pentru animale sunt in beneficiul tuturor.

  1. Propun, cu participarea unor colaboratori, sa organizati campanii de sterilizare a cainilor si pisicilor, mai ales la sate, dar si in Alexandria.

Spre exemplu, an de an observam cu totii, primavara, in Alexandria, pui de pisica si catei abandonati langa tomberoane. Acest lucru este tragic. Oamenii trebuie sesibilizati prin exemple de stari prin care trece un animal abandonat, poate chiar pana la moartea acestuia, si trebuie sa stie ce solutii au pentru a nu mai face astfel de acte de cruzime fata de animale.

Specific, in acest caz, este obligatoriu ca primaria Alexandra sa se implice in astfel de actiuni si cred ca dumneavoastra si comunitatea de medici veterinari din Alexandria / din Teleorman puteti reusiti sa dezvoltati un parteneriat cu primaria Alexandria / primariile, in general, in acest scop.

Motivele pentru care fac aceste propuneri

  • o intamplare personala tragica in mediul rural (in gospodarie) si des intalnita, dupa cum am aflat – otravirea a 3 pui de pisica cu otrava pentru soareci. Este greu sa-i vezi murind dupa ce i-am mangaiat, i-am hranit si au fost compania noastra vreme de 6 luni. Cu unul dintre ei am ajuns la dumneavoastra in stare grava. N-am stiut cum sa identificam simptomele unei afectiuni grave decat abia atunci cand au fost foarte evidente. Acum regretam ca nu am fost mai vigilenti.

 

  • de ani buni (dupa revolutia din 1989) constat lipsa prezentei medicului veterinar in viata sociala locala, inclusiv in gospodariile de la sat (cu exceptia campaniilor de vaccinare la gaini). Nu stim la cine sa apelam si, mai grav decat atat, nu mai constientizam ca atunci cand observam o problema cu un animal din gospodarie (inclusiv probleme care nu par a fi grave), trebuie sa apelam la domnul / doamna medic veterinar X sau sa contactez cabinetul/clinica medical veterinara Y.

A disparut si instinctul de a apela la medic la primele simptome usoare de boala pe care le observam la animalul din gospodarie.

Este nevoie sa fiti prezenti mai mult in viata noastra sociala.

 

Va multumesc pentru profesionalismul dumneavoastra si sper ca intr-un viitor cat mai apropiat sa reusim noi, oamenii, in colaborarea cu dumneavoastra, specialistii in medicina veterinara, sa respectam mai mult animalele de langa noi.

Manuela Scurtu

Oras
Bucuresti
0
0

Buna seara

Cu siguranta am sa tin cont de ceea ce a-ti scris .

O seara buna

1 raspuns
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras